2012. július 25., szerda

Olimpiai láng



Ma szabadnapos voltam, így elmentem megnézni az olimpiai fáklyás futást. Nem kellett nagyon messzire utaznom, de így sem volt könnyű dolgom. A metróközlekedés akadozott, két vonat ki is maradt. Az utastájékoztatás sem volt az igazi, van még mit dolgozniuk rajta :) 
 

Mikor odaértem a Station Road-ra Harrowban, már gyülekezett a tömeg az út mentén. Mindenki vidám volt, sokan zászlókat és a fáklyavivőt buzdító transzparenseket lengettek. Egy nemzeti színű kosztümbe öltözött csoport vidám dobszóval kísérte az eseményeket.


Először rendőrök érkeztek, hogy biztosítsák az útvonalat, utánuk a szponzorok buszai jöttek, amiken szólt a zene, és táncosok biztatták ünneplésre a várakozókat. Az egyik furgonban ott ült a "királynő" is :) 


Az olimpia kabalafigurája, Wenlock is ott volt minden kocsiban. A buszok után újabb motoros rendőrök érkeztek, vidáman mosolyogva pacsiztak az út szélén állókkal. 
 

Mikor a várakozás a tetőfokára hágott, végre begördült a futót kísérő busz, és feltűnt az olimpiai fáklya is. A nézők hatalmas ujjongással kísérték útját. 
 

Néhány gyerek elkezdett a fáklyavivővel együtt futni az út szélén, ehhez aztán sokan nevetve csatlakoztak, köztük én is. Pár száz méteren keresztül így mi is részesei lettünk ennek az élménynek. A hangulat egészen különleges volt, és miután a menet továbbhaladt, az emberek vidáman mutogatták egymásnak az elkészült fényképeket, videókat, majd mindenki mosolyogva indult a dolgára. Számomra feledhetetlen élmény volt a mai nap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése