2012. július 8., vasárnap

Jubilee Weekend




Június első hétvégéjén ünnepelte uralkodásának 60. évfordulóját II. Erzsébet királynő.  Már az érkezésünkkor is minden tele volt plakátolva a Diamond Jubilee-vel, mire elérkezett június másodika, szinte az egész város fel lett díszítve. A boltok is hetek óta jubileumi akciókat hirdettek, a klasszikus, „vedd meg az ünnepi sütésfőzéshez szükséges alapanyagokat”-tól az emlékbögréken át volt itt minden. Legjobban mégis egy ruhabolt akciója tetszett, ahol jelentős kedvezményt adtak, ha piros, fehér, vagy kék (tehát nemzeti színű) ruhát vásároltál. A négynapos ünnepségsorozatra több mint egymillió lelkes alattvaló látogatott el. A legjobb helyeken már előző este ott sátoroztak a nagyon elszántak, hogy közelről láthassák a mulatságot. Mi nem vagyunk még ennyire lelkesek, ezért inkább egy kellemes vidéki kirándulás mellett döntöttünk. Úti célunk az Uxbridge-től csak 15 percre lévő Black Park volt. Ez egy 216 hektáros park, aminek egy része védett terület, az a rész természetesen nem látogatható. A park nagyrészt erdős, ligetes, de van benne egy nagy tó is. A bejáratnál virágzó rhododendron bokrok fogadtak minket, innen szépen kialakított ösvényeken sétálhattunk tovább. 


 A nap során rengeteg állattal találkoztunk, láttunk mókusokat, nyulakat, őzet, rókát és megszámolhatatlanul sok madarat, egy elkerített legelőn pedig  voltak tehenek is. 


Végig szép, napsütéses időnk volt, nagyon jól éreztük magunkat. A parkban van egy kávézó is, ahogy néztük, elég jó árakon kínált szendvicseket, üdítőket, de mi inkább maradtunk a magunkkal hozott elemózsiánál.

A kellemes tóparti pikniket csak a mérhetetlenül szemtelen kacsák megjelenése zavarta meg, akik amint meglátták, hogy vesszük elő a szendvicseket, egyből jöttek kéregetni.


 Bátran ajánlom ezt a helyet mindenkinek aki erre jár, és szeretne kellemes környezetben kikapcsolódni. Mi nagyon jól éreztük magunkat! Egy jótanács azonban: alaposan tanulmányozzátok a menetrendet, mert elég ritkán járnak erre a buszok. Vasárnap egész nap zuhogott az eső, ezért otthon maradtunk, és egy igazi angol "sunday roast"-al ünnepeltünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése